måndag 22 augusti 2011

Veckobrev v. 34



Så slår skolan upp sina portar igen efter ett långt, skönt sommarlov. Det ska bli roligt att få träffa er igen och hugga tag i nya, spännande arbetsuppgifter.

I tvåan blir det en del nyheter, men det är också mycket som är sig likt. Marie och Pia är fortfarande på plats, liksom Robin, som är extra resurs i klassen vissa dagar.  Louise Gross kommer att undervisa barnen i musik och Åsa Wall fortsätter ansvara för idrotten. Nytt för i år är att Anneli Carlsson, vanligtvis klasslärare i 5a, kommer att undervisa barnen på måndagar, när vi har arbetslagsmöte.

Klassloggen
Från och med i höst kommer veckobreven att läggas upp på klassens egen blogg ”Klassloggen”. Där är det tänkt att ni, förutom att få senaste nytt från skolan, enkelt ska kunna gå tillbaka och läsa gamla veckobrev eller hitta länkar till sidor som kan vara användbara för era barn. Bloggen ska också vara en möjlighet för eleverna att kunna synliggöra sina arbeten. På bloggen kan ni, genom att fylla i er e-postadress få ett mail skickat till er varje gång jag gör ett nytt inlägg. Ni kan också prenumerera via en RSS-läsare som t.ex. Google reader.

Bad
Under hela årskurs 2 åker barnen och simtränar i Staffanstorp på fredagar. Under året ges eleverna möjlighet att ta olika simmärken. Eftersom vi äter lunch först 12.15 dessa dagar, är det bra om barnen har med sig en macka eller en extra frukt. Badet börjar fredagen den 9 september.

Ombyte och skor
Eleverna behöver ha regnkläder, extrakläder och inneskor i skolan. Kom ihåg att skriva namn på allt, så att vi lättare kan hjälpa eleverna om något kommit bort. Extrakläder och regnkläder ska förvaras i backarna i kapprummet.

Frukt
Precis som vanligt lyssnar eleverna till högläsning innan 10-rasten. Då äter de sin egen medhavda frukt.

Schema
På schemat som barnen får med sig hem första skoldagen är det markerat vilka dagar de har musik, kör, idrott och bad. Precis som i år 1 slutar elevernas 13.35.


Ha det så bra!
                                                

Marie, Pia och Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar