söndag 4 december 2011

Veckobrev v.49


Rymden
Den här veckan förflyttar vi oss från galaxerna och de avlägsna stjärnorna och lär oss mer om vår egen stjärna - solen. Det gör vi genom att läsa i vår universumbok, ta del av bild och fakta från en powerpoint och genom att se film. Det vi lär oss samlar vi i den bok om rymden som varje elev tillverkar. Texterna skriver vi tillsammans och bilderna gör eleverna själva.

Matte
Vi arbetar vidare med tiotalsövergångarna och lägger extra krut på att automatisera dubblorna och de tal som är nästan dubbelt. På stencilen ni fick hem i fredags kan ni läsa om vilka räknestrategier vi tränar här i skolan och hur vi tänker när vi räknar addition med tiotalsövergång.

Klädsim
På fredag simmar eleverna klädsim. De ska ha med sig en långärmad tröja och långa byxor. Skicka gärna med en plastpåse som de kan lägga sina blöta kläder i.

Extra ombyte
Förra veckan fick vi en hel del regn och med det massvis av vattenpölar som bjöd in till lek. Då är det bra att ha extrakläder och regnkläder i sin låda i kapprummet. Se över vad som finns i ditt barns låda och fyll på om det behövs.

Veckoöversikt v.49

Onsdag:             Kör/ E-val, Läsläxa. Obs! Bok och läskort med.
Torsdag:            Idrott
Fredag:              Klädsim, matteläxa, veckans ord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar