torsdag 10 november 2011

Vårt besök på habiliteringen 9/11

Igår var vi på habiliteringen. På habiliteringen fick vi åka rullstol. När vi åkte rullstol åkte vi på en bana som Monica, Carolina och Carolina hade gjort. Vi fick titta på helt vanliga leksaker som man hade byggt om till dem som har svårt att röra sig. Monica, Carolina och Carolina var tre personer som jobbade på habiliteringen. Monica är sjukgymnast, Carolina är arbetsterapeut och Carolina specialpedagog.

Deras kök var specialbyggt för de som är handikappade och kortväxta.

Vi tittade på en film som handlade om en tjej som hette Amanda. Hon var nio år och hon hade ryggmärgsbrock. Alla i Amandas klass var rörelsehindrade. De var sex i hennes klass. Amanda åkte rullstol och två timmar om dagen behövde hon stå upp i ett ryggskal. Hon kunde köra race i sin rullstol tillsammans med sina kompisar. Amanda har ett stort sår på ryggen. Amanda hade blivit opererad flera gånger.
På habiliteringen hade de en docka som hette Love. De satte på Love ett ryggskal. När de hade satt på honom ryggskalet kunde han stå.

Vi fick rita med en griptång. Det var kul och det var lite svårt. Man fick vara ganska koncentrerad annars kunde pennan åka ned.

Det var bäst när vi fick åka rullstol.
                                        Av 2A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar