söndag 15 januari 2012

Veckobrev v.3

Matte
Under årets två första skolveckor kommer vi att prata strategier för subtraktion. Vi repeterar gamla metoder för "lilla minus" och tränar nya sätt att tänka när vi angriper stora subtraktionstabellen. Elever som räknat ut mattebokens sista kapitel arbetar tills vidare med ett arbetsschema i matte. Vårterminens matteböcker är försenade och har inte levererats än.

Rymden
Den här veckan arbetar eleverna i mindre grupper och tar reda på fakta om en enskild planet. Det gör vi först genom att läsa i våra universumböcker, därefter genom att använda oss av Taxi till Venus. Gå gärna in på webbsidan innan vår lektion på torsdag så att du blir bekant med innehållet och kan läsa om din planet i förväg.

Läsläxa
Den här terminen kommer förhören på läsläxan att se lite annorlunda ut. Läxan är som tidigare förlagd till onsdagar. Det finns däremot två varianter på läsläxa. En del elever läser och förbereder angivna sidor i läseboken, där det är viktigt att läsa de aktuella sidorna vid flera tillfällen. Dessa elever väljer dessutom en brevidläsningsbok som de kan läsa i hemma, men som jag inte förhör i skolan.

Den andra gruppen elever läser regelbundet i kapitelböcker som de med vår hjälp valt här i skolan. Under vårterminen ska eleverna läsa åtta kapitelböcker och det är VIKTIGT att läsa en stund varje dag för att lyckas med detta. På onsdagar ska eleven ha med sig sitt läskort så att vi kan följa upp hur det går.

Fem av böckerna ska redovisas skriftligt i läsloggen genom att eleven gör en bokrecension. Vid redovisningstillfället kommer jag be eleven att kort berätta muntligt om bokens innehåll och be honom/henne att läsa ett stycke högt.
Eftersom biblioteket är öppet på onsdagar och vår bibliotekarie Anna-Carin Lindgren är väl bekant med våra barn, kommer hon att hjälpa dem att välja lagom svåra böcker.


Här finns skolans bokskatt.

Ny kontaktbok 
Den här veckan får eleverna en ny kontaktbok. Längst fram i boken har jag klistrat in de mål vi kom överens om under utvecklingssamtalet innan jul. Läs gärna igenom dem tillsammans.
Eftersom eleverna får en ny bok ska ni fylla i en ny lapp om kontaktuppgifter. Lappen finns som vanligt inklistrad på insidan av bokens pärm.

Veckoöversikt vecka 3

Onsdag:          Läsläxa kapitelbok eller Vi läser s. 92-97 + småbok
Torsdag:         Idrott
Fredag:           Bad
                        Matteläxa:  Minus - repetition

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar