söndag 22 januari 2012

Veckobrev v.4



Svenska
Under terminens två första veckor har vi tränat hur vi använder våra vanligaste skiljetecken - punkt, frågetecken och utropstecken. Vi har haft gemensamma genomgångar och arbetat enskilt med olika fördjupningsuppgifter. Den här veckan ska vi prata om vad man behöver tänka på när man skriver en bokrecension. Eleverna ska två och två få recensera en text vi läser tillsammans.


Kulturprojektet för Staffanstorps skolor
I höstas berättade jag om ett gemensamt kulturprojekt för skolorna i Staffanstorp. Under våren är det tänkt att projektet ska ta fart på riktigt. Inledningsvis får vi åter besök av danspedagogerna Liza Markert och Tobias Kralmark, som undervisar alla elever i F-5. Detta gör att vi får en ändrad idrottstid den här veckan. På torsdag har vi istället idrott klockan 9.50-10.50 och samlas för vanlig lektion i klassrummet klockan 8.15. Eleverna behöver inte ha ombyte med sig, men behöver idrottsskor.

SET
I SET arbetar eleverna intensivt med kamratrelationer och trivsel. I det arbetet behöver vi er föräldraras hjälp. Vi skickar med en föräldraläxa hem där vi vill att ni ska besvara ett antal frågor, bl.a. hur ni tycker att en kompis ska vara. Trollsländornas grupp fick med sig läxan hem i torsdags. Fjärilarnas grupp har SET på torsdag den här veckan och får då samma läxa med sig hem. Trollsländorna behöver ha sina svar med sig till skolan senast den 2 februari, Fjärilarna den 9:e.

Läsläxan
Jag hoppas läsläxan fungerar bra. De elever som läst ut en bok till på onsdag redovisar den för mig.

Veckoöversikt:
Onsdag:           Läsläxa: Vi läser s.114-117 eller kapitelbok
Torsdag:          Dans på idrotten 9.50-10.50
Fredag:            Bad
                         Matteläxa: Minusstrategier
                         Veckans ord: Årets månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar