torsdag 1 september 2011

Veckobrev v.36

Oj, vad veckorna går, men så är det när man har roligt! Vi har haft lugna, sköna arbetspass hela veckan och hunnit med riktigt mycket. Eleverna har arbetat bra och fått mycket beröm.
Samtidigt har vi ägnat en del uppmärksamhet åt hur eleverna ska umgås på den lite "friare" tiden. Ibland kan tonen man använder till varandra vara tråkig och lite nedsättande. Under klassrådet pratade vi om läget i klassen och resonerade kring hur vi får en klass där alla trivs. Under våra veckovisa klassråd ska vi fortsätta uppmärksamma trivseln i och utanför klassrummet och ägnar extra tid åt det när vi arbetar med SET.

Läxor under höstterminen
Under höstterminen kommer eleverna till att börja med ha en läsläxa och en matteläxa. Båda syftar till att automatisera kunskaper och öka säkerheten. För att få upp flyt i läsningen kommer eleverna ingå i olika läsgrupper. Eleverna i en läsgrupp redovisar sin läxa för mig varje vecka och får feedback från sina kamrater. På onsdag i nästa vecka träffar jag varje läsgrupp en stund. På läskortet som barnen får med sig hem står det hur läsläxan fungerar. Läsläxorna kommer därefter att ligga på onsdagar.

Matteläxan syftar också till att automatisera elevernas kunskaper och tränar, precis som under år 1, de moment som vi arbetar med i skolan just för tillfället.  Matteläxan är till på fredagar med start från och med vecka 36.

Vaccineringen
Eleverna i klass 2A vaccineras nu på torsdag den 8/9 klockan 14.00-15.00. Ni föräldrar hämtar era barn på fritids och följer med dem bort till skolsköterskans mottagning, där vaccinationen sker.

Skolhälsovården
Vår skolsköterska, Lisbeth Strandberg, är på skolan följande tider:

måndag-onsdag, fredag          08.00-16.30
torsdag                                  11.30-16.30

Vill ni träffa skolläkaren, Mats Swensson, avtalar ni tid med honom via vår skolsköterska. Det går bra att både maila och ringa Lisbeth. Telefon: 046-251514 och e-post: lisbeth.strandberg@staffanstorp.se

Föräldramöte
Den 14/9 är det dags. Välkomna! Jag bifogar den officiella inbjudan här.

Översikt vecka 36:
Tisdag:         Marie på samtalsledarutbildning i Staffanstorp. Pia och Robin i klassen.
Onsdag:        Kör Fotografering 12.20
Torsdag:        Idrott Vaccinering
Fredag:          Bad  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar