söndag 18 september 2011

Veckobrev v.38

Tack till alla som var med på onsdagens föräldramöte! Under kvällen pratade vi om läget i klassen och hur vi kommer att arbeta med läsa, skriva, räkna under höstterminen. Jag berättade också kort om simundervisningen och presenterade de nya klassföräldarna. Ni får en lista på mailen över vilka de är. Jag lovade bifoga länkar som tipsar om bra böcker. Ta en titt i länklistan! Nu finns de där. Är det någon förälder som har bra länktips, maila dem gärna till mig så kan vi bifoga dem till vår gemensamma länklista.

Fritids informerar
Fritids kommer precis som tidigare ha ett planerat pyssel varje vecka. Barnen anmäler sitt intresse. På onsdagar tillbringar fritids delar av eftermiddagen i idrottshallen. Då ska barnen ha med sig inneskor för att undvika halkrisken.
Det kan se väldigt rörigt ut i våra kapprum. Hjälp oss att hålla ordning på era barns kläder och ta gärna hem sådant som inte används!

Skoljoggen
Trots regn och blåst gick elevernas entusiasm inte att ta miste på! 102 varv sprang klassen tillsammans - alltså mer än 10 mils väg. Snacka om prestation!

Lärarkandidat
Under vecka 38-39 gör Carina Johansson sin praktik hos oss i 2A. Carina har varit hos oss tidigare och är därför inget nytt ansikte för eleverna.

Lite av varje...
Under vecka 38 påbörjar vi vårt nya tema "Trädets betydelse för människan". Temat omfattar både svenska, SO och NO. Vi inleder temat med att ge oss ut i Hjärup och ta reda på mer om träden som finns här.
I svenska har vi påbörjat vårt arbete "Att skriva en saga". Förutom att lyssna till sagor och ta reda på sagans olika särdrag, ska eleverna skriva en egen saga. Vi arbetar med sagan utifrån fem hållpunkter - person, plats, problem, lösning och slut. Det ska hjälpa eleverna att skriva en berättelse med sagans alla delar. För tillfället tränar eleverna beskrivningar och skapar huvudpersonen till sin berättelse.
I matte arbetar vi med bråk.

Läsläxan
Det var härligt att möta barnens entusiasm vid förhöret av läsläxan! Läsgrupperna gav mig tillfälle att möta alla elever och ta del av deras läsupplevelse. På onsdag är det dags igen. Ta med läsläxan även om du inte läst klart din bok!

Sjukanmälan
För att underlätta för oss vill vi att all sjukanmälan sker på telefonnummer 046-25 15 13. För att vi ska veta vilka barn som är sjuka vill vi att ni ringer innan skolan börjar 8.15. Saknar vi en elev, måste vi ringa upp er för att kontrollera att allt är i sin ordning. Detsamma gäller om ni glömt meddela t.ex. en tandläkartid. Ring även då skolans telefonsvarare för att meddela att ert barn kommer senare, så slipper vi oroa oss. Tack på förhand!

Simmärken
Redan under fredagen började en del elever ta simmärken på badet. De fick med sig en lapp hem om vilket märke de tagit. Vill ni köpa simmmärket ska ni  bifoga lappen och 20 kronor i en plastpåse till nästa badtillfälle för att få märket med hem.

Utflykt
Torsdagen den 29 september hoppas vi att solen skiner över Skrylleskogen. Då åker nämligen alla barn och vuxna i F-2A på vår årliga skogsutflykt. Vi skickar hem en lapp med mer information under veckan som kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar