söndag 11 september 2011

Veckobrev v.37

Vårt arbete om allemansrätten börjar närma sig sitt slut. På tisdag redovisar eleverna vad de kan för år 1 och för barnen i förskoleklassen. Vi har tränat en del i skolan, men eleverna behöver träna en extra gång hemma för att bli helt säkra. De elever som inte tog med sig boken hem i slutet på förra veckan ska öva en gång hemma under måndagskvällen, gärna inför publik. Glöm inte boken hemma! Den behövs när vi redovisar.

I matte fortsätter vi repetitionen av tiotal och ental, liksom automatiseringen av Lilla Plus. För att bli riktigt vassa gör vi ett tabelltest i veckan. Om automatiseringen ska bli framgångsrik gäller det att ha bra räknestrategier när man räknar addition. En del elever behöver repetera dessa och kommer därför få en matteläxa med tips på strategier. Övriga fortsätter träna talen mellan 0-100.

I onsdags gick jag igenom läsläxan med klassens fem läsgrupper. Den kan se lite olika ut beroende på hur man behöver träna sin läsning. Oavsett läsläxa är det viktigt att läsa delar av texten högt. Hur läxan ska redovisas står på respektive läslogg.

Nästa vecka är det dags för årets Skoljogg. Som vanligt springer vi mellan klockan 10-11 på onsdag förmiddag. Förutom idrottskläder är det givetvis bra om var och en har med sig en vattenflaska. Det brukar ju bli svettigt! De som vill kan bidra med en liten "Springslant". Pengarna går till Barncancerfonden. Är man intresserad av att veta mer om Skoljoggen går det bra att klicka här.

Under maj månad hade vi lite bekymmer med alla leksaker som följde med barnen till skolan. Efter ett gemensamt beslut bestämde vi att sakerna skulle stanna hemma. När klassrummet efter skolstarten åter igen började fyllas av nallar fick vi prata med barnen. Sen dess har de varit duktiga på att lämna dem hemma, vilket gjort det lättare att koncentrera sig på skolarbetet.

Nu på onsdag är det dags för föräldramöte. Vi ses 18.30 i skolans matsal och fortsätter därefter mötet i vårt klassrum. Välkomna!

Veckoöversikt:

Måndag:          Träna på dina sidor om Allemansrätten. Berätta högt för familjen där hemma.
Tisdag:             Redovisning av vad du kan i förskoleklass och år 1
Onsdag:           Läsläxa, Kör, Skoljoggen
Torsdag:          Idrott
Fredag:            Matteläxa och bad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar