torsdag 9 februari 2012

Föräldramötet 8/2

Först och främst... Tack för ett trevligt föräldramöte! Speciellt tack till alla er klassföräldrar som fixade med god fika och till Camilla Gordon, Amandas mamma som förde anteckningar. Här följer en sammanfattning av kvällens innehåll:

Dagordning
  • På gång i skolan under våren...
  • Set och arbetet med klassen
  • Lgr 11 och de skriftliga omdömena
  • Övrigt
Svenska, matte, No och So
I svenska arbetar vi mycket med att skriva olika typer av texter. Vi tittar på hur ord stavas och lär oss skiljetecken. Eleverna fortsätter träna muntlig redovisning genom att förbereda sig inför presentationen av hemliga påsen.
I matte kommer eleverna att arbeta efter veckobeting. På insidan av pärmen i matteboken står det vad varje elev ska hinna med under en vecka. Uppgifter som inte hinns med görs klart hemma.
Efter rymdtemat kommer vi arbeta med vår by Hjärup och hur man avläser en karta. Terminen avslutas med ett arbete i SO som handlar om urtiden.

Idrotten
Ibland saknar eleverna skor på idrotten. Be era barn kontrollera att de finns med i gympapåsen när de går hemifrån på morgonen.

Fritids
Barn som äter frukost måste komma innan klockan 7.30.
Eftersom det är mycket kallt ute just nu måste alla barn ha överdragsbyxor, mössa och vantar på sig. Kontrollera att ditt barn har vad det behöver här i skolan.

SET och arbetet med gruppen
Vi har en vuxen i kapprummet både inför varje rast och när barnen går in. Detta för att undvika att onödiga konflikter uppstår. Vi har börjat med organiserad rastlek där barnen själva tar ansvar för en vald lek i smågrupper. Vi pedagoger har delat in barnen i grupper om 4-5 barn. Rastleken hålls under två raster i veckan och utvärderas med oss vuxna tillsammans med barnen.

Vi följer upp alla bråk som vi får kännedom om. Vi kontaktar er föräldrar vid behov. Det händer att saker inträffar på raster som vi vuxna i skolan inte får reda på. Om ert barn berättar att något inträffat under en rast och vi vuxna inte fått veta det är vi tacksamma om ni kontaktar oss så att vi kan följa upp det.

Vi pratade kort om MSP - Movie Star Planet - som är en webb-och chattsida på nätet som många elever i klassen använder sig av. Emellanåt delar man med sig av sitt lösenord vilket gjort att den egna sidan "hackats" och konflikter uppstått bland enskilda barn. Prata gärna med era barn om vikten av att hålla ett lösenord hemligt.

Läroplanen och skriftliga omdömen
Innehållet i den här delen av kvällen är svår att återge i skrift. Kontakta oss pedagoger om ni har några frågor. Inför vårens skriftliga omdömen kommer mer information när det blir dags. Under våren hoppas vi att ni föräldar ska få en egen inloggning på skolans omdömesdatabas PODB så att ni enkelt kan gå in och läsa era barns omdömen på nätet.

Ny biträdande rektor
Krister Åkesson, som tidigare arbetat som specialpedagog i klassen, är ny biträdande rektor från och med den här terminen.

Skolmaten
Martin Steffen informerar om den undersökning som gjordes kring skolmaten under slutet av förra terminen. Resultatet av undersökningen kommer att leda till olika förbättringar inom områden där man fann brister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar