torsdag 2 februari 2012

Veckobrev v.6

Planetariet
Det blev en trevlig utflykt till Planetariet. Det var mäktigt att sitta under en vacker stjärnhimmel och med teknikens hjälp få resa ut i världsrymden. Visningen blev en repetition av allt vi redan lärt oss med ingredienser av lite nytt.
För er som är sugna på ytterligare ett besök, titta in på webbsidan om Vattenhallen för att läsa mer.
Nästa vecka läser vi om månen. Under vecka 7 avslutar vi vårt tema om rymden och ser en film om rymdresor. Som avslutning tillverkar vi också raketer av hushållsrullar. Har ni sådana hemma tar vi tacksamt emot dem.

Elevens val
Idag gick vårt första elevens val av stapeln. När vi utvärderade dagen med barnen i slutet på dagen var eleverna väldigt positiva. De tyckte att "det var kul att vi fixat så fint på varje ställe" och att det "var bra att få jobba med andra än bara klassen". Vi pedagoger var lika positva. Det var en trevlig dag!

Matte
Nästa vecka tränar vi positionsystemet med tal mellan 0-1000. Vi fortsätter också att prata om två- och tredimensionella objekt och lär oss begrepp som kant, sida och hörn.
Läxan eleverna får befäster ytterligare stora additionstabellen.

Föräldramöte
På onsdag samlas vi till föräldramöte i klassrummet klockan 18.30. Varmt välkomna!

Under onsdagen går jag min samtalsledarutbildning i Staffanstorp. Pia är på plats som vanligt och får hjälp av en vikarie.

Jag avslutar med lite bilder från en av veckans höjdpunkter - badet.

Trevlig helg!

Marie och Pia






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar