söndag 26 februari 2012

Veckobrev v.9

Rastlek
Med sportlovet kom våren och förhoppningsvis kan vi se fram emot varmare tider. Veckan innan sportlovet provade vi på att ha rastlek i mindre grupper under två tioraster. Det gick väl sådär, eftersom barnen hängde upp sig på vem som skulle bestämma och vad som skulle lekas. Vi hoppas att de, med mycket uppbackning av oss, ska lyckas bättre framöver och att de kan hitta nya, roliga lekar att leka på rasterna nu när våren kommer.


SO-tema
Stenshögsgård och Hjärupsstenen
Vi hann nästan avsluta arbetet med rymden innan lovet, men eftersom många var sjuka eller bortresta, ägnar vi tisdagens NO-pass till att avsluta temat. På onsdag börjar vi med ett nytt, mindre omfattande tema: Hjärup - vår by. Vi ska tillsammans ta reda på vad som behövs för att ett samhälle ska fungera och titta närmare på viktiga samhällsfunktioner som t.ex. polis, ambulans och sjukvård. Vi kommer att göra promenader till olika delar av Hjärup och dokumentera vad vi ser. Vi ska också lära oss lite om Hjärups historia och träna viktiga begrepp på kartan.

Matte
I matte ska vi under veckan bland annat träna skriftlig huvudräkning som en strategi för att räkna addition med högre tal. Vi har ingen matteläxa under vecka 9, men varje elev ska hinna med det veckobeting som står på arbetsschemat i matteboken. Förutom två stenciler, innebär det att eleverna ska hinna räkna till sidan 35 i matteboken. För de som inte hinner följer matteboken med hem på torsdag.

Lästest
Under tisdagen och torsdagen kommer eleverna genomföra ett läsförståelsetest i svenska, ett test som samtliga elever i år 2 genomför. Testet görs i halvklass och tar ca 40 minuter.

Läsläxan
Det finns fortfarande elever i klassen som inte bokredovisat sin första bok. Jag är tacksam om ni kontrollerar era barns läskort och själva följer upp hur det går. Under terminen ska man ha redovisat fem böcker för mig muntligt och skriftligt. För att underhålla sin läsning och öka läsförmågan är det viktigt att läsa regelbundet. Be gärna ert barn att läsa högt hemma en stund då och då så att ni själva kan bilda er en uppfattning om hur det går. I tvåan handlar läsning mycket om att öva säkerhet och uppnå flyt.

Översikt vecka 9:
Tisdag:           Lästest grupp Trollsländorna
Onsdag:          Läsläxa i kapitelbok eller sidor i Vi läser.
Torsdag:        Lästest grupp Fjärilarna, Idrott
Fredag:          Veckans ord ä-ljudet, Bad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar