torsdag 9 februari 2012

Veckobrev v.7

Mycket av veckans information hittar ni i anteckningarna från föräldramötet.
Nästa vecka avslutar vi vårt arbete med rymden och tillverkar rymdraketer av hushållsrullar. Har ni tomma sådana hemma tar vi fortfarande tacksamt emot dem.
 
Bortglömda kläder
Det ligger ofta mycket kläder kvar på golvet i kapprummet när eleverna gått hem. Vi är tacksamma om ni tillsammans med era barn tittar igenom backen vid dörren mot korridoren och ser om det finns något som tillhör er. Där finns kläder och skor som legat där mycket länge och som ingen vill kännas vid. Vi låter dem ligga kvar under nästa vecka också och bär därefter upp dem till vår centrala tunna för bortglömda kläder utanför expeditionen. Där ligger de en tid. Vill ingen kännas vid dem skänks de till välgörande ändamål.

Sportlov
Under vecka 8 är det sportlov och alla elever är lediga från skolan.


Veckobeting i matte
Eleverna arbetar efter veckobeting i den nya matteboken. Det betyder att varje elev har ett ansvar att hinna de uppgifter jag angivit i boken under en arbetsvecka. Jag har beräknat hur mycket vi ska hinna med lite marginal så att alla ska ha möjlighet att hinna färdigt. Hinner man trots det inte klart, t.ex. för att man varit sjuk, arbetar man färdigt med sitt beting hemma.

Läsläxa
De elever som inte redovisat en bok än och som inte gjort någon bokrecension måste göra det för att hinna med sina böcker den här terminen. Försök hinna klart med första boken till nästa onsdag.
Ni som läser i läseboken Vi läser ska läsa de sidor som står angivna i läskortet. Eftersom sidorna just nu varierar för olika barn går det inte att ange sidorna här i veckobrevet.


Trevlig helg!

Marie och Pia

Veckoöversikt:
Onsdag:             Läsläxa Vi läser eller kapitelbok
Torsdag:            Idrott
Fredag:             Bad, Matteläxa, Veckans ord Å-ljudet



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar