fredag 2 mars 2012

Veckobrev v.10

Läget i klassen
Vi peppade eleverna rejält inför onsdagens rastlek och gladdes åt lyckliga elever som kom in efter tiorasten och hade haft det roligt, vilket ju är syftet. Vi vill att alla barn i klassen ska må bra och tycker det är tråkigt när det är stökigt i kapprummet och ute på rasterna. Det tar kraft från både oss pedagoger och från barnen. Under en period har det uppstått en del konflikter på rasterna. Vi har pratat både med hela klassen och enskilda elever och kontaktat er föräldrar när det behövts. Vi har fortsatt att arbeta med relationer på SET och varit närvarande när eleverna gått in och ut ur kapprummet, med förhoppning om att stärka eleverna och få dem att trivas. Vi är tacksamma för att ni föräldrar pratar med era barn när det finns behov och att ni meddelar oss när det är saker som era barn tycker är jobbigt i skolan.

Tema Hjärup
I onsdags påbörjade vi vårt arbete om Hjärup. Vi pratade om vad samhällskunskap är för något och vad som behövs för att ett samhälle ska kunna fungera. Eleverna fick fundera i grupper och lista viktiga saker som vi inte klarar oss utan, t.ex. sjukvård, räddningstjänst och jordbruk. Vi sammanställde elevernas tankar på en mind-map och funderade på vilken service som finns i Hjärup respektive i Staffanstorp. Nästa vecka börjar vi våra Hjärupsvandringar. Eleverna är indelade i fyra grupper och kommer att med papper, penna och kamera dokumentera sina besök i olika delar av byn. Vi kommer också att skriva en gemensam text om Hjärup.

Matte
I matte har vi tränat räknestrategier för addition av två och tresiffriga tal. För att befästa sina kunskaper ytterligare får eleverna med sig en läxa hem till nästa vecka.

Kompetensutvecklingsdag
På måndag är det kompetensutvecklingsdag för oss lärare och eleverna är lediga från skolan. Fritids är öppet som vanligt.

Veckans ord
Eleverna får veckans ord på tisdag istället för på måndag. Läsläxan är som vanligt till på onsdag.

Trevlig helg!

Marie och Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar