fredag 30 mars 2012

Veckobrev vecka 14-15

Tema Hjärup
I tisdags besökte Jan Manshed oss och berättade om hur det var att leva i Hjärup förr. Eleverna hade massvis av frågor och fick svar på de allra flesta.
Elevernas egna bilder av Hjärup och deras tankar kring hur det är att leva i Hjärup idag finns dokumenterade på de collage som eleverna har gjort. Efter lovet ska de muntligt  redovisa för varandra om sina upplevelser under Hjärupsvandringarna. Därefter sparar vi collagen till ett kommande vernissage.
Den här veckan har vi också hunnit läsa om Hjärups historia och fått fantisera kring hur Hjärup kommer att se ut i framtiden. Efter lovet avslutar vi vårt tema med att göra en promenad ner till runstenen och Hjärups äldsta boplats.

Matte
Under veckan introducerade jag multiplikation för eleverna och gjorde kopplingen till upprepad addition dvs att 2 + 2 + 2 är detsamma som 3 x 2.  Under vecka 15 kommer vi att fortsätta räkna multiplikation och målet är att alla ska lära sig 2:an, 5:an och 10:ans tabell.
Eleverna har under veckan också fått göra klart de repetitiionshäften som de arbetade med när jag var bortrest. Sina kunskaper ska de få visa i ett litet test efter lovet.

Svenska
Idag, fredag, skrev eleverna dikter om påsken. Alla barn har fått med sig sin dikt hem. De blev fantastiska och lästes upp under en "Poet Express" under fredagsförmiddagen. Det betyder att alla elever fick läsa upp sin dikt för klassen utan stopp.

Klädsim
Fredagen den 13 april är det klädsim på badet. Ta med långärmad tröja och långa byxor.

Elevens val
Elevens val blev inställt under vecka 13 på grund av frånvaro bland personalen. Torsdagen den 12 april gör vi ett nytt försök. De elever som har idrott under dagen meddelas av oss. Det betyder att övriga elever inte ska ha med sig idrottskläder.

Nallefest
Era barn har haft riktigt roligt under sin rastlek och eftersom vi belönat samarbetet efter varje lekpass har eleverna gjort sig förtjänta av en liten belöning för sina framgångar. Förra gången hade vi pyssel. Den här gången ska vi ha nallefest, onsdagen den 11 april. De som vill får klä sig i myskläder den här dagen. På grund av andra aktiviteter den här dagen och veckan hinner jag inte förhöra eleverna på sin läsläxa. De får gärna läsa som vanligt, men jag kommer inte att förhör dem.

Läxor
Veckans enda läxa blir veckans ord.

Ha det så bra!

Marie och Pia

Översikt:
Måndag:          Lov
Onsdag:           Nallefest
Torsdag:          Elevens val
Fredag:            Veckans ord och bad med klädsim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar