söndag 11 mars 2012

Veckobrev v.11

Tema Hjärup
Under vecka 10 fick ungefär hälften av barnen i klassen göra studiebesök i det område av Hjärup där de själva bor. Med kamera, papper och penna dokumenterade de hus och omgivningar och skapade sedan ett collage i klassrummet med text och bild. Under vecka 11 genomför andra hälften av klassen sina vandringar.

På tisdag kommer Jan Manshed som bor i byn att besöka oss för att berätta om hur det var att leva i Hjärup för 60 år sedan. Jan har själv bott i byn sedan 1945 och har mycket att berätta om hur det såg ut innan de stora villaområdena började byggas. Under måndagen förbereder eleverna intervjufrågor till Jan. Det gör att vi får ont om tid till Veckans ord och läxan utgår därför den här veckan.


Matematik
Under veckan introducerar jag hur man räknar addition med uppställning. Metoden ska ses som ett komplement till den skriftliga huvudräkningen. Eleverna har nytta av bägge metoderna beroende på vilken sorts tal de ska räkna. I veckans läxa får de repetera avrundning av tiotal. Under vecka 11 kommer vi att räkna ut kapitel 7, för att under vecka 12 repetera de moment i matte som vi lärt oss under vårterminen.

Svenska
Tillsammans med Anna-Carin Lindgren, som är skolans bibliotekarie, arbetar barnen sedan vårterminens start med en bok som heter Ödehuset på fredagarna. Förutom att läsa texten tillsammans får eleverna bearbeta texterna på olika sätt.

Ha en bra vecka!

Marie och Pia

Vecka 11:
Tisdag:                 Jan Manshed kommer på besök
Onsdag:               OBS! Läsläxa! Glöm inte att ta med en bok att redovisa om du inte
                             redan gjort det. Redovisningen är både muntlig och skriftlig.
                             Läseboken "Vi läser" enligt läskortet.
Torsdag:              Idrott
Fredag:                Matteläxa - Avrundning
                             Bad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar