söndag 20 maj 2012

Veckobrev v. 21

Veckans arbete
NO: Vi fortsätter vårt arbete om kroppen. Innan lovet pratade vi om lungornas funktion och gjorde en del experiment. Bl.a undersökte vi hur många gånger vi andas per minut, både vid vila och efter ansträngning. Den här veckan ska avslutar vi arbetet om lungorna genom att se film, läsa och skriva.

Matte: Här uppehåller vi oss vid division och fortsätter träna sambandet till multiplikation. Vi kommer också att ta reda på vad symmetri är för något och skapa symmetriska fjärilar.

Svenska: Under veckan som gick tränade vi på att göra tankekartor som vi sedan använde som stöd för att skriva korta berättelser. Vi fortsätter vårt arbete med tankekartor och ägnar en del tid åt skrivande. Vi tittar också närmare på ord som stavas med ng-ljudet.

Idrott: På torsdag är det Marie som har idrott med klass 2A eftersom Åsa är på utbildning. Vi är utomhus som vanligt.

Cabarén: Under ett antal lektioner i veckan får eleverna tillfälle att träna inför cabarén, men det är bra om alla som ska uppträda tränar lite hemma också.

Bad utan badkläder
På fredag åker eleverna till Bråhögsbadet som vanligt vid 10.30-tiden, men de ska inte ha med sig badkläder. De ska ha en renodlad teorilektion istället för simning och bl.a. få träna livräddning.

Klassfesten
Klassfesten blir den 7 juni klockan 17.30-20.00 som tidigare meddelats.


Översikt:
Onsdag:            Läsläxa
Torsdag:           Idrott med Marie
Fredag:             Matteläxa och Veckans 
                         ord med - ng-ljudet
                         Bad utan badkläder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar