torsdag 31 maj 2012

Veckobrev v.23

Elevens val i tisdags blev en lika stor succé som vid tidigare tillfällen. Eleverna deltog i lekar, byggde gipsskulpturer, tillverkade blomsterbuketter i papper, skrev dikter och bakade tårtor. Vi känner att vi hittat en form för elevens val som ger möjlighet för elever att mötas över klassgränserna och som tar tillvara våra pedagogiska resurser på ett bra sätt. Under år 3-5 fungerar Elevens val på ett liknade sätt.

Vackra blombuketter

Cabarén
torsdag den 7 juni är det dags för vår lilla klassfest. Vi förbereder oss här i skolan, men det är bra om elever som ska vara med i cabarén tränar hemma också.
tisdag den 5 juni ska alla elever som tänker ha speciella kläder under cabarén eller rekvisita ta med det till skolan. På torsdag har vi genrep under förmiddagen.
Gipsskulptur från Elevens val

Småstjärnorna
På fredag är det småstjärnorna här i skolan. Viggo kommer att läsa sin fotbollsdikt (som ni kommer att få ta del av under cabarén) och Maria, Ester, Amanda och Kajsa kommer att framträda med sitt dansnummer. Småstjärnorna pågår under hela förmiddagen och därför är det inget bad.


Låneböcker
På fredag vill vi att alla barn har med sig en plastkasse för att ta med sig skolarbete hem. Har man dessutom låneböcker som tillhör skolan MÅSTE de lämnas senast fredagen den 8 juni. Förlorade böcker ersätts med 100 kronor.

Läxor
De elever som inte har redovisat fem böcker till läsläxan kan göra det vilken dag som helst under vecka 23-24.
Under vecka 23 kommer en del elever att ha läxa i matteboken, eftersom det finns arbetsuppgifter kvar att göra. Jag sätter post-it-lappar på framsidan av boken med vilka sidor som ska räknas.


En av dikterna som skrevs under Elevens val

Meddelande från biblioteket

Återlämning av böcker inför sommaren
Sommarlovet närmar sig och det börjar bli hög tid att avsluta sina lån i skolbiblioteket.
Tyvärr har vårt bibliotek ingen möjlighet till sommarlån, utan vi hänvisar till Hjärups bibliotek.
Ej återlämnad bok, cd eller liknande ska ersättas med 100 kr, alternativt med ny bok. För CD-böcker kan högre kostnad komma att gälla.

Trevlig sommar!

Vänliga hälsningar

Anna-Carin Lindgren
Skolbibliotekarie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar