söndag 13 maj 2012

Veckobrev v.20

Läsläxan
Vi har en kort vecka framför oss där läsläxan blir den enda läxan den här veckan. Eftersom vi närmar oss slutet på terminen uppmanar jag alla som inte redovisat så många böcker än att göra det. Vi har ju god tillgång till böcker. Varje vecka den här terminen har barnen haft möjlighet att få personlig hjälp med sina bokval varje tisdag eller onsdag. Min målsättning med läsläxan var att få barnen att läsa böcker regelbundet genom bokval de själva fått göra. Har man inte lyckats läsa regelbundet under terminen finns alltid möjligheten att läsa under sommarmånaderna. Biblioteket kommer som vanligt erbjuda barnen att läsa sommarboken.

Veckans arbete
Den här veckan fortsätter vi arbeta med kroppen och ska lära oss mer om blodomloppet och lungorna. Vi fortsätter också träna på hur vi kan använda tankekartor som stöd när vi redovisar och skriver faktatexter.
I matte blir det mer repetition av minusstrategier och genomgångar om sambandet mellan multiplikation och division.

Utvecklingssamtal
Jag hoppas alla vet vilken samtalstid som gäller. Jag skickade ju hem sammanställningen förra veckan och har meddelat alla som haft samtal under vecka 20-21 personligen. Ni som ska ha samtal under vecka 22 kommer att få hem det skriftliga omdömet och lite annan information under veckan.

Klassfesten
Vi skickade ju ut en inbjudan till sommarfest under veckan som gick. Tyvärr verkade det som om ett flertal elever var uppbokade på annat håll. Vi skulle behöva veta vilka det är för att eventuellt flytta på datumet. Är det för många som inte kan får vi försöka hitta en annan kväll (även om det är svårt så här års.)

Ha det så bra!

Marie och Pia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar