söndag 2 oktober 2011

Veckobrev v.40


Skrylle
Torsdagen bjöd på strålande solsken och glada barn. Efter ett kort besök i naturrummet vid Skryllegården begav vi oss ut på vandring längs Ulastigen. Stigen börjar med en vacker trädportal och går därefter genom granskog och lövskog, över hagmark och förbi kärr. En del gläntor bjöd på perfekta lekplatser. Dessutom hittade eleverna många skogsfynd som vi tog med oss tillbaka till skolan.

Veckans arbete
På måndag avslutar vi vårt arbete med bråk i matte. Under veckan fortsätter vi träna addition inom talområdet 20-100. Vi koncentrerar oss på att träna additioner av tvåsiffriga tal där endast tiotalssiffran ändras. Eleverna ska också få träna sig i att avläsa tallinjer och använda dessa som hjälpmedel när de räknar addition.
I svenska fortsätter vi vårt arbete med att skriva sagor. Parallellt med sagoskrivandet renskriver vi våra trädintervjuer på datorn. Tillsammans med Pia får eleverna dramatisera sagor. De tränar flitigt för att lära sig sina repliker utantill. Med Anneli gör barnen en bok om sig själva.

Studiedag
På onsdag har lärarna studiedag och skolan är stängd. Fritids är öppet som vanligt.
Eftersom vi är lediga på onsdag blir det inget förhör på läsläxan den här veckan, men jag vill att eleverna läser flitigt ändå och rapporterar sin läsning till mig veckan efter. De elever som läser ut sin bok och vill ha en ny kommer till mig så ordnar jag det.

Veckoöversikt:
Onsdag:         Studiedag
Torsdag:        Idrott
Fredag:          Matteläxa och bad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar