torsdag 27 oktober 2011

Veckobrev v.44-45

Möllegården
Besöket på Möllegården i tisdags trollband både oss vuxna och barn. Guiden Monica berättade fantastiska historier om trädens magiska betydelse i gammal folktro. Vi fick höra talas om allt från vikingarnas gamla offerlundar till äldre tiders användning av värkträd för att bota tandvärk. Med besöket sätter vi också punkt för vårt tema "Trädets betydelse för oss människor". Efter lovet inleds ett arbete om rymden. Vi kommer också få besök av räddningstjänsten den 22 november och i samband med det arbeta med vad som händer när det börjar brinna och hur man skyddar sig.





Problemlösning
Under veckan som gått har vi pratat om problemlösning i matematik. Vi har tränat strategier och löst mattegåtor både gemensamt och enskilt. Eleverna har dessutom ägnat tid åt att själva författa räknesagor. Huvudpersonerna i dessa har varit rymdfigurerna Kastor och Pollux som landat på vår planet för att hjälpa oss att räkna i matte.



Samtalstider
Jag har fördelat de flesta av mina samtalstider.  Elever som fått en tid inbokad får hem en lapp under fredagen. När samtliga tider är klara skickar jag ut min egen sammanställning till er via mail.

Kulturprojektet för Staffanstorps skolor
Kulturgruppen i Staffanstorp har sökt pengar från Skapande skola för att genomföra ett gemensamt kulturprojekt i kommunen.  Kulturprojektet omfattar skolår 1-5 och bygger på dans, musik och rörelse i en koppling till färg och skapande. Projektet genomförs tillsammans med Skånes danskonsulenter, vilket eleverna på vår skola kommer att få ta del av under några veckor i november, då det blir dansundervisning på idrotten. Vår klass blir undervisade av danspedagogerna, Liza Markert och Tobias Kralmark, torsdagen den 10 november.

Julbasar
Om lite drygt en månad är det återigen dags för Hjärups skolas julbasar. F-2A kommer precis som tidigare år stå för smyckesförsäljningen. Under fritidstid och under två skoldagar kommer eleverna tillsammans med oss pedagoger skapa smycken. Första tillfället blir tisdagen efter lovet. Inbjudan till julbasaren skickar jag till er via mail.

Utflykt till Lund
Som tidigare meddelats reser vi till Lund onsdagen den 9 november och blir borta under hela skoldagen. Eftersom vi missar skollunchen behöver barnen ha med sig egen matsäck. Vi reser med tåg ca 9.00 från Hjärups station och beräknas vara tillbaka vid skoldagens slut 13.35. Vi tänker tillbringa en del av tiden utomhus. Därför är det bra om alla barn har med sig regnkläder i händelse av dåligt väder.

Läxor vecka 45
Eleverna får Veckans ord som vanligt, men matteläxan utgår. Eftersom vi är på utflykt till Lund under onsdagen blir det inget förhör av läsläxan den här veckan. De elever som behöver byta böcker i boklådorna kan komma till mig när som helst under veckan och göra det.

Nästa vecka är det höstlov. Ha en skön lovvecka!

Marie och Pia

Översikt vecka 44 och 45

Vecka 44:
Måndag-fredag        HÖSTLOV

Vecka 45:
Tisdag:                   Smyckestillverkning i F-2A 10.05-13.15
Onsdag:                 Utflykt till barn- och ungdomshabiliteringen i Lund 9.00-13.35
Torsdag:                Idrott med dansundervisning 8.15-9.15
Fredag:                  Veckans ord, BAD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar